L’alcaldessa i candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, vol ampliar al 50 % la mesura que actualment reserva el 30 % de les noves promocions d’habitatge a pisos assequibles. Colau creu que la mesura actual es queda “curta” en aquells barris amb més pressió immobiliària. “Hem de fer més i començarem per aquells barris més amenaçats per l’especulació i la gentrificació”.

La candidata de Barcelona en Comú ha assegurat que, si governen, la mesura s’aplicarà de manera immediata a tots els barris de Ciutat Vella, l’Eixample, Gràcia i també al Poble-sec i el Poblenou. La número tres de la candidatura i actual regidora d’Urbanisme, Janet Sanz, ha detallat que la mesura no només s’aplicarà als edificis de fins a 600 metres quadrats sinó que s’ampliarà als de 400 metres quadrats. “És perfectament viable econòmicament perquè ja s’està fent a d’altres capitals europees”, ha dit Colau.

 

Des de la rambla del Poblenou Colau ha defensat també la creació d’un centre en contra de l’especulació immobiliària que ofereixi informació i assessorament a la ciutadania i que treballi, de prop, amb entitats dels barris que combaten l’especulació i l’assetjament immobiliari. La tercera mesura que s’ha proposat és crear 1.500 habitatges públics cada any. La número sis de la candidatura i aspirant a regidora d’Habitatge, Lucía Martín, ha explicat que 1.200 seran de nova construcció i els altres 300 adquisicions que faci el consistori.