Trias ha fet aquestes declaracions en un acte amb els candidats metropolitans de CiU, que ha tingut lloc a l’esplanada de l’Anella Olímpica. El candidat a la reelecció ha recordat que el 2016 arribarà el metro a l’aeroport, i que s’està treballant amb la Generalitat perquè arribi també a la Zona Franca i la Marina.

Per Trias, “el futur de Barcelona i Catalunya és l’Àrea Metropolitana. 36 municipis sumant en lloc de barallar-nos”. L’alcalde i candidat convergent ha assenyalat que impulsaran polítiques “per donar resposta a les necessitats de les persones, sobretot les que més pateixen”. Trias ha assenyalat que durant aquest mandat han governat l’Àrea Metropolitana “amb un ampli compromís polític i institucional, amb acords amb gairebé tots els partits”.

En aquesta línia, ha destacat que durant el darrer mandat han impulsat el Pla Metropolità de Suport a les Polítiques Socials Municipals i ha ressaltat que CiU aposta per fer “ciutats de barris productius a escala humana, autosuficients, dins d’una metròpoli ben cohesionada i connectada”.

Trias també ha ressaltat que des de l’Àrea Metropolitana s’ha fet una aposta per nous sectors com les TIC, ciutats intel·ligents, vehicle elèctric, energies netes, biomedicina i nàutica. Ha afegit que esdeveniments com el Mobile World Congress no només beneficien Barcelona sinó que també aporten beneficis a tota l’àrea metropolitana i a tot Catalunya.