L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Ernest Maragall, participen aquest dilluns a la cimera High-Level Political Forum on Sustainable Development, que se celebra a la seu les Nacions Unides, a Nova York. Aquesta trobada té l’objectiu d’analitzar l’assoliment mundial dels disset Objectius de Desenvolupament Sostenible que es van incloure en l’Agenda 2030. La intenció és revisar els resultats obtinguts fins al moment i debatre les actuacions necessàries per poder garantir-ne el compliment.

Colau va a la cimera com a portaveu de les ciutats a les Nacions Unides. Des de Nova York, l’alcaldessa presentarà la declaració Cities for Housing, un acord de les grans ciutats per reclamar als Estats competències i recursos contra l’especulació i la gentrificació. El projecte va ser impulsat per la xarxa Ciutats i Governs Mundials Units (CGLU), de la qual l’alcaldessa de Barcelona és copresidenta. El text està signat per ciutats com Nova York, Londres, Berlín, Madrid, París, Mont-real o Ciutat de Mèxic.

En canvi, el conseller Ernest Maragall assistirà el Fòrum de Governs Locals i Regionals per tal d’explicar l’experiència de l’executiu català en la implementació de l’Agenda 2030 a Catalunya.

Tant l’alcaldessa com el conseller, aprofitaran la seva participació en aquesta cimera per tal de mantenir contactes bilaterals i reunions de treball amb altres institucions. Aquest dilluns, Colau es reunirà amb Alexandria Ocasio-Cortez, la guanyadora contra tot pronòstic de les primàries demòcrates de Nova York. Dimarts, es reunirà amb diverses alcaldesses per coordinar estratègies en matèria d’habitatge i desenvolupament econòmic.

Per la seva banda, el conseller mantindrà una trobada amb el Global Policy Initiative sobre la regulació de les migracions i una altra amb representants de l’executiu de Flandes i membres de la xarxa Network of Regional Governments for Sustainable Development.