El president del Grup Municipal del PSC, Jaume Collboni, ha demanat a l’alcaldessa, Ada Colau, que “doni la cara” i expliqui als líders municipals com es concretaran les retallades que els socialistes i l’oposició donen per fetes per desajustos en el pressupost. Durant aquesta setmana, el govern municipal ha evitat fer servir el terme retallada i, en diverses compareixences, ha preferit parlar de “reajustar calendaris”.

Per Collboni, l’equip de Colau no nega les retallades quan fa servir aquests termes. “Tothom es passa la pilota i ningú no dona la cara”, ha lamentat. Aquest dimecres en comissió, la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, va dir que s’estan estudiant “diversos escenaris” per la caiguda d’ingressos de les plusvàlues. “És inversemblant que un govern democràtic oculti les retallades i com afectarà a les inversions”, ha denunciat el líder socialista.

Des del PDeCAT, la regidora Sònia Recasens -que va ser tinenta d’alcalde d’Economia en el govern de Xavier Trias- ha demanat transparència a l’equip de Colau “en un tema tan sensible” com l’execució del pressupost. “Quan s’està a 10 mesos d’acabar un mandat no hi ha reprogramacions, aquí el que hi ha són retallades per quadrar el pressupost”, ha sentenciat Recasens, que ha reclamat saber fins a on arribaran.