Aquest divendres hi havia previst el desnonament d’un bloc de pisos al carrer de Sant Salvador, número 16, al districte de Gràcia. Fa més de cinc anys que està ocupat i ara hi viuen cinc famílies amb cinc menors d’edat a càrrec. L’edifici sencer és propietat del BBVA. Un acord d’última hora amb el banc ha permès ajornar el llançament.

Tot i aquest acord, el col·lectiu l’Oficina d’Habitatge Popular a Gràcia ha mantingut la mobilització convocada davant de l’edifici. S’han queixat que el  tuit del regidor del districte va aportar confusió i que ha desincentivat el suport veïnal. Diuen que les famílies de la finca s’han sentit soles i amb por, a primera hora, davant un desplegament ampli dels Mossos d’Esquadra, amb una desena de furgonetes, que han tallat l’accés al carrer durant una estona.

Els activistes denuncien que les famílies que viuen en aquest bloc no poden fer front a un lloguer a preu de mercat. També alerten que durant aquests cinc anys han hagut de viure amb talls dels subministraments i la por d’un desallotjament sense que ningú no els ofereixi una solució.

En un dels pisos ocupats hi viu l’Anna Maria, amb el seu marit i tres fills. Explica que hi va arribar després de ser desnonada per no poder pagar la hipoteca en ple esclat de la bombolla immobiliària. Ara demana poder quedar-se al bloc conegut com l’Armadillo amb un lloguer social. “Sóc veïna de Gràcia, vaig venir a viure aquí quan vaig arribar del meu país i no vull marxar. La meva filla està escolaritzada al barri i estic molt arrelada”, explica.