Quim Torra ha assistit aquest dissabte a la manifestació per reclamar la llibertat dels empresonats i ha definit la justícia espanyola com a “indecent, perquè permet que encara hi hagi polítics catalans presos”. Ha assegurat que sortirà al carrer cada dia que faci falta fins que els polítics siguin lliures.

També hi han assistit altres representants polítics. La portaveu d’Esquerra, Marta Vilalta, ha criticat l’anormalitat de la “situació de repressió” que es viu. Maria Sirvent, de la CUP, ha exigit acció política per part de les institucions però sobretot, ha dit,  des del carrer.

Els comuns també han assistit a la concentració. Elisenda Alamany ha recordat que “l’1 d’Octubre no hi va haver violència i que, per tant, no hi ha delicte de rebel·lió”. Ha exigit al Govern espanyol que insti el fiscal general a retirar les acusacions que, diu, no es poden sostenir.

En la mateixa línia, el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha defensat la insostenibilitat dels delictes després de la decisió d’Alemanya i ha mostrat el seu suport amb una “perspectiva democràtica i pels drets humans”.