El patronat de la fundació Mobile World Capital ha celebrat la primera reunió amb representats del govern de Pedro Sánchez i de la Generalitat, després de l’article 155. Per això, l’alcaldessa, Ada Colau, ha aplaudit que es “restitueixi la normalitat institucional”, tot i que ha advertit que “la situació política encara és complexa”.

Qui també ha celebrat la trobada amb totes les bandes és el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, que l’última vegada que va trepitjar l’Ajuntament va demanar a les institucions creure en elles mateixes. En aquest sentit ha assegurat que “la cosa important és convertir-ho en realitat i en un futur” i, ha afegit: “Estic molt content de com Barcelona, Catalunya i Espanya han començat a convertir-ho en una realitat i miren cap al futur”.

Un fòrum per debatre l’impacte social de la tecnologia

Per la seva banda, el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, s’ha mostrat satisfet que “tornem al patronat, d’on no hauríem d’haver marxat mai”, i el secretari d’Estat per la Societat de la Informació, Francisco Polo, ha explicat que “el govern d’Espanya té el propòsit d’aconseguir que el Mobile es quedi a Barcelona”. Polo també ha anunciat que la fundació impulsarà la Digital Future Society.

El director de la fundació, Carlos Grau, ha afegit que es tracta d’un programa que “vol liderar el debat ètic i social de quina societat volem en el futur” i l’impacte que han de tenir les noves tecnologies i el 5G. En aquest sentit ha dit que la Digital Future Society preveu la creació d’un observatori i també la celebració d’un fòrum internacional “aprofitant l’èxit de l’última Mobile Week”.