metges atencio pacient coronavirus

Les Medalles d’Honor de Barcelona 2020 reconeixeran els col·lectius que s’han implicat de ple en la lluita contra el coronavirus a la ciutat. El ple municipal del mes de juliol ha aprovat atorgar aquests distintius al Col·legi de Metges de Barcelona, el Col·legi d’Infermeres i Infermers de Barcelona, la Taula del Tercer Sector Social i el Gremi d’Hotels.

Tots els grups municipals han votat a favor d’atorgar aquests distintius a professionals i entitats que, d’una forma o altra, han estat en primera línia durant la pandèmia. “El servei de cures ha sostingut la vida d’aquesta ciutat”, ha destacat la regidora de Salut, Envelliment i Cures, Gemma Tarafa, que ha fet una crida per millorar les condicions laborals d’aquests col·lectius.

Unanimitat dels grups

També des del govern municipal, Laia Bonet (PSC) ha volgut deixar clar que aquests treballadors “no són herois, sinó servidors públics”, i que cal garantir que disposin dels mitjans necessaris per fer òptimament la seva tasca. La portaveu adjunta d’ERC, Elisenda Alamany, considera que aquestes medalles són un reconeixement per a uns professionals que “van aconseguir capgirar la ciutat en una situació d’extrema complexitat”.

Per part de JxC, Jordi Martí creu que la “qualitat humana” dels sanitaris, treballadors socials i hotelers els fan mereixedors de la medalla. La presidenta del Grup Municipal de Cs, Luz Guilarte, creu que aquests professionals són “el reflex del millor que té Barcelona” i en la mateixa línia Josep Bou (PP) considera que és “de justícia” reconèixer-los. Eva Parera, de BCN Canvi, afirma que tots els premiats “ens prestigien” com a ciutat.