Desenes de persones s’han acostat aquest dilluns a la tarda a la seu de l’Assemblea Nacional Catalana, al carrer de la Marina, 315, per comprar la samarreta de la Diada. Enguany, l’entitat ha elaborat una samarreta en record de l‘1 d’octubre. Se n’han venut més de 275.000 en total, segons dades de l’ANC.

Les samarretes són corall fluorescent, un color inspirat en les brides que duien les urnes, i hi apareix escrit el lema “Fem la república catalana”. També hi ha dibuixada la muntanya del Pedraforca, amb diferents dates marcades del procés, que deixa un missatge clar: arribar al cim i assolir la independència. “L’última etapa de la muntanya és arribar a fer la república”, ha explicat la coordinadora de Mobilització de l’ANC, Elisenda Romeu, a betevé.

El cost del paquet de la Diada que inclou la samarreta, una motxilla i un ventall és de 15 euros. D’aquests, sis es destinen a les campanyes de l’entitat i els altres, a l’IVA, la distribució i la producció. Es pot comprar a les seus de les assembles territorials o per internet a la pàgina web habilitada.

A part de les samarretes, l’ANC ha convidat tots els assistents a dur pancartes amb missatges propis i ha explicat que són ells els protagonistes d’aquesta mobilització, que, de moment, ja suma 460.000 inscrits.