L’acte s’ha fet ara que fa quatre mesos que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart estan a la presó de Soto del Real i quan es compleixen 110 dies des que Oriol Junqueras i Joaquim Forn van entrar al centre penitenciari d’Estremera.

L’alcaldessa ha rebut per primer cop a l’Ajuntament les parelles de tots ells en un acte oficial. A la recepció, hi han participat  els líders municipals de les forces independentistes: Xavier Trias, del PDeCAT; Alfred Bosch, d’ERC; i María José Lecha de la CUP Capgirem Barcelona, així com el regidor no adscrit, Gerard Ardanuy. No hi ha assistit cap representant del PSC, que la setmana passada ja va desmarcar-se de la declaració institucional per demanar-ne l’acostament.  

Ada Colau veu en aquests empresonaments “crueltat i esperit de venjança”. I denuncia que “és una qüestió de drets humans que ens afecta a tots.” Per això ha fet una crida a crear un un front ampli de rebuig a l’empresonament preventiu. L’alcaldessa ha criticat també que estiguin a “més de 600 quilòmetres” de distància, un fet que creu que suposa “doble càstig” per a les famílies.

“És una questió de drets humans i ens afecta a tots. Avui són els independentistes però dema pot ser qualsevol”

També ha intervingut Susanna Barreda, parella de Jordi Sànchez que ha fet una crida a posar fre i denunciar “l’opressió de l’estat” per evitar que hi hagi un retrocés democràtic. Laura Masvidal, esposa de Joaquim Forn, ha lamentat l’absència en l’acte del PSC.

També s’han reunit amb l’alcaldessa Txell Bonet, parella de Jordi Cuixart, i Neus Bramona, d’Oriol Junqueras, que no ha participat en l’acte amb els mitjans de comunicació.

A l’acte també s’han sumat dirigents de diferents entitats i sindicats, com Camil Ros, secretari General d’UGT Catalunya; o Javier Pacheco, de CCOO.  Així com els dirigents de les entitats sobiranistes, Agustí Alcoberro, de l’ANC i Marcel Mauri, d’Òmnium Cultural.

Jaume Asens visitarà aquest cap de setmana els presos a Estremera i Soto del Real

Aquest cap de setmana, el tinent d’alcalde de Drets de Ciutadania, Jaume Asens, visitarà Jordi Sànchez i Jordi Cuixart a la presó de Soto del Real i també Joaquim Forn i Oriol Junqueras al centre d’Estremera.