Ada Colau ha agraït especialment al coronel amb el qual va mantenir el diàleg per haver explicat aquest dijous com va anar la conversa i per haver deixat clar que “no hi va haver cap confrontació” ni falta de respecte i tot va transcórrer amb cordialitat. Així, ha assegurat que, com s’ha pogut veure en les imatges, la conversa va ser “cordial, respectuosa i educada” i només va servir per exposar les opinions de cadascú, en un entorn “democràtic”.

Colau ha recordat que el Parlament va aprovar l’any passat, i que el Ple Municipal ho va fer al febrer, una moció per demanar que l’exèrcit no estigui present al Saló de l’Ensenyament.

Aquesta resposta arriba després de les múltiples crítiques ha rebut des de Madrid, com les del ministre de Defensa, Pedro Morenés, que ha afirmat aquest dijous que les paraules de Colau van ser una “falta de respecte” d’una administració cap a l’altra i una “falta d’educació”, en l’àmbit personal.

Des de l’oposició, aquest dijous PSC i Ciutadans han defensat amb matisos diferents que els militars estiguin al Saló de l’Ensenyament mentre que Convergència i Unió hi està en contra.