L’exalcaldessa Ada Colau i líder dels comuns a l’Ajuntament no “llença la tovallola” per un pacte de govern amb el PSC a Barcelona. L’endemà que les bases del partit hagin decidit que votaran “no” als pressupostos de Collboni, Colau ha afirmat que “la nostra feina és allargar-los la mà”. En una entrevista a la SER, ha recordat a l’alcalde que “la pilota és a la teulada de qui governa” i que els comuns estan disposats a fer una negociació real, però no a acceptar un “vota’m un xec en blanc, que jo faré el que em doni la gana. Per exemple, desmuntar polítiques com les superilles o el 30 %”.

Colau ha recordat a Collboni que moltes les propostes dels comuns no estan incloses als pressupostos municipals com, per exemple, incloure un psicòleg a totes les escoles de la ciutat. I ha etzibat a l’alcalde: “O no s’ha llegit les propostes els comuns o no s’ha llegit els pressupostos”.

Colau creu que fa mesos que Collboni va decidir la qüestió de confiança

L’exalcaldessa creu que Collboni fa mesos que va decidir aprovar els pressupostos per la via de la qüestió de confiança. “És la seva decisió, però no la comparteixo”. Afirma que la primera norma bàsica d’una negociació és parlar: “Si tu vols negociar amb un grup, agafes el telèfon i li truques”. I diu: “El primer que ha de fer l’alcalde és trucar al president del grup municipal”. Ha recordat que ella va aprovar pressupostos amb 27 regidors de 41 i que Collboni està governant amb 10 regidors de 41 i, de moment, només té el suport dels 5 d’ERC. I ha sentenciat: “No pot donar-me lliçons de diàleg ni de negociacions. Jo demanaria humilitat”.

Colau també ha assenyalat que els comuns van votar el tràmit inicial dels pressupostos “a canvi de res” i que “ha passat un mes i no m’ha trucat”. L’exalcaldessa creu que, perquè hi hagi una negociació i un acord, hi ha d’haver un mínim respecte. Per això s’ha mostrat decebuda amb Collboni. “Crec que no està dient la veritat, més que enganyada, em sento molt decebuda”.