El compte enrere per a la votació del pressupost municipal per al 2024 encara la recta final. Aquest dimarts a la tarda, Barcelona en Comú decidirà el sentit del vot en el ple de divendres i l’alcalde, Jaume Collboni, creu que “no hi hi ha arguments de fons ni motius polítics per no donar-hi suport”. En una entrevista a la SER Catalunya, l’alcalde ha afirmat: “És difícilment explicable que divendres no hi hagi un vot favorable dels comuns”.

L’alcalde ha assegurat que totes les demandes que van fer els comuns estan incloses al pressupost, com ara pacificacions de carrers, inversions als barris o en habitatge. Actuacions que ha xifrat en 90 M € aquest any i 300 milions per al mandat. “Si està tot inclòs no hi ha un motiu pressupostari per no votar aquests pressupostos”, ha valorat Collboni, que ha demanat als comuns fer possible pressupostos progressistes si defensa governs progressistes.

Ja tenim un acord PSC-ERC, crec que és difícilment explicable que divendres no hi hagi un vot favorable per part dels comuns”
Jaume Collboni, alcalde de Barcelona

No descarta la qüestió de confiança

Collboni es mostra convençut que divendres hi haurà pressupostos i no descarta la qüestió de confiança per poder tirar-los endavant. “Hi ha mecanismes que preveu la llei i que ja s’han utilitzat, però anem pas a pas”. Afirma, a més, que aquest pot ser el darrer any de pressupostos expansius després de l’era covid i creu que no s’ha de desaprofitar “la magnífica oportunitat de fer les inversions socials i d’equipaments que Barcelona necessita”.

La superació de la política dels blocs

Collboni també s’ha referit a l’acord del PSC amb ERC per tirar endavant els comptes a l’Ajuntament i també a la Generalitat — que finalment no s’han aprovat. Creu que això demostra que “s’han superat els blocs nacionals i identitaris per restablir la lògica dreta-esquerra”. Per això, considera que és greu la posició dels comuns i que no s’entén “per què s’ha entrat en aquesta deriva”. “Ha estat una mala decisió no donar suport als pressupostos de la Generalitat, els nostres adversaris són la dreta i l’extrema dreta”. “El que hem de fer és treballar tots junts per superar la divisió i el trencament”, ha afirmat.