Es redobla la pressió sobre Barcelona en Comú perquè voti a favor del pressupost que han pactat el PSC i ERC. La presidenta del Grup Municipal d’Esquerra Republicana, Elisenda Alamany, ha criticat al ‘bàsics’ la posició dels comuns, que han decidit no donar suport als comptes municipals del 2024 si no entren al govern de Jaume Collboni. Alamany creu que el parit liderat per Ada Colau està buscant un “acord de càrrecs i cadires” i no està prioritzant els interessos de la ciutat.

“No aprovar un pressupost d’esquerres és incomprensible”

Elisenda Alamany també ha lamentat “la deriva destructiva” que ha fet que els comuns tombin el pressupost de la Generalitat, no contribueixin a un acord de governabilitat a l’Estat espanyol i ara no donin el seu vot als comptes municipals. “No aprovar un pressupost d’esquerres i reivindicar un govern d’esquerres no s’entén”, ha reflexionat Alamany. I ha afegit que “no entenc que demanin responsabilitat quan estan al govern i ara tinguem aquesta negativa que la ciutat avanci. Només s’entén per una lògica purament partidista”.

Ampliar el pes d’ERC a Barcelona de cara al 2027

D’altra banda, la presidenta del grup municipal dels republicans ha assegurat que ara mateix no li treu la son ser candidata d’ERC en les municipals del 2027. Però sí que s’ha mostrat decidida a reforçar el pes específic del partit al consistori i ampliar els cinc regidors que té ara mateix. “Si el partit considera que soc útil, estaré disposada”, ha explicat Alamany.

“M’hauré de posar d’acord amb qui sigui per poder incidir”

Alamany ha insistit que la seva responsabilitat és Barcelona i intentar millorar la ciutat i la vida dels seus ciutadans. Per això, en preguntar-li sobre un possible acord de govern amb el PSC, ha reivindicat que es posarà “d’acord amb qui pugui per poder incidir, poder influir” i millorar la ciutat.

La líder dels republicans també ha insistit que ERC no ha vetat ningú, referint-se al veto que van denunciar els comuns per entrar a formar part d’un govern ampli d’esquerres.