(ACN/Redaccció) L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, garanteix que Barcelona tindrà pressupost per al 2024 encara que l’oposició rebutgi els comptes en la votació prevista al ple d’aquest divendres. “Si hi ha grups que perseveren en la seva irresponsabilitat en l’àmbit local, tenim altres mecanismes per aprovar pressupostos”, ha dit Collboni , que participava en una jornada organitzada pel diari ‘Expansión’ aquest dilluns.

El camí en la tramitació dels comptes

Tot i que no ha parlat obertament d’una qüestió de confiança, aquest mecanisme podria permetre al govern municipal aprovar el projecte de pressupost. Si al ple d’aquest divendres el pressupost és rebutjat, llavors es convocaria un ple extraordinari en què es vincularia la qüestió de confiança als comptes, segons fonts municipals han confirmat a ACN. Així, si en un mes no es presentés cap moció de censura amb candidat alternatiu a l’alcaldia, s’entendrien atorgada la confiança i aprovats els comptes.

Collboni ha reconegut que es tracta d’una setmana clau per a la ciutat i ha reafirmat el seu compromís “amb l’estabilitat” i garantir un marc jurídic i administratiu estable. Tot plegat per generar la confiança, ha apuntat, que l’activitat econòmica necessita d’una institució per fer possible que Barcelona tingui pressupost per al 2024.