colau

(ACN) L’exalcaldessa de Barcelona i líder de BComú, Ada Colau, ha proposat al Govern espanyol “forçar” la destitució del president de la federació espanyola, Luis Rubiales, pel petó no consentit a la jugadora Jenni Hermoso. Ho ha fet en un comunicat difós a Instagram, en què Colau també planteja “amb ànim constructiu” altres accions més enllà de la destitució: retirar la candidatura d’Espanya del Mundial masculí de futbol el 2030 i, a canvi, optar a acollir el Mundial femení el 2031.

L’exalcaldessa creu que cal reparar el “dany” a Hermoso i la resta de jugadores i també recuperar “la imatge internacional” d’Espanya després dels fets ocorreguts. “Cal donar una resposta contundent”, assegura. Segons ella, així quedaria “clara” la defensa “real” del futbol femení. 

Colau demana prioritzar l’esport femení

Colau argumenta que retirar la candidatura del Mundial masculí no és “castigar” el futbol d’homes sinó que “senzillament” és perquè és “impossible” que Espanya pugui optar a dos Mundials consecutius. “Així, es tractaria de retirar-se del masculí per tenir opcions de guanyar la seu del Mundial femení i prioritzar per una vegada l’esport de dones“, explica.

En el comunicat, l’exalcaldessa titlla el comportament de Rubiales de “masclista” i lamenta que la situació ha generat, per extensió, “un dany en totes les dones que practiquen o volen practicar esport i avui se senten menys protegides”.