calor nit

L’Ajuntament de Barcelona ha activat la fase d’emergència per nits tòrrides del Pla calor perquè durant la nit passada s’ha superat el llindar de temperatura mínima nocturna quan els termòmetres han arribat fins als 28 graus. Es preveu que aquesta situació es mantingui durant les nits vinents.

L’activació d’aquesta fase manté en situació d’alerta el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) per si cal fer alguna intervenció específica o algun trasllat puntual de persones vulnerables, i posa en marxa tot un seguit d’actuacions.

Especial atenció a persones vulnerables

Els serveis d’atenció a persones de l’Institut Municipal de Serveis Socials amplia el seguiment de persones i famílies altament vulnerables per evitar, en la mesura que sigui possible, que surtin al carrer. Per exemple, es concedeixen puntualment serveis d’àpats a domicili, es lliuren ventiladors o es fa atenció personalitzada les llars.

SMS a persones usuàries de serveis socials

També s’activen els trasllats de les persones vulnerables fins a l’Espai Refugi del CUESB o a d’altres disponibles, sempre que ho determinin els Serveis Socials o Urgències Mèdiques i sempre que els afectats ho acceptin voluntàriament. El CUESB pot ampliar l’oferta de pernoctació a aquelles situacions que es valori que tenen una urgència social. De fet, aquest servei ha enviat aquest dilluns un SMS a 6.347 usuaris i usuàries de serveis socials de l’Ajuntament de Barcelona que estan detectats com a persones especialment vulnerables.

13 atencions en la fase d’alerta

El 19 d’agost el Departament d’Urgències i Emergències Socials, en coordinació amb el Servei de Protecció Civil Municipal, va activar la fase d’alerta de calor intensa per nits tòrrides del Pla calor, quan es va arribar a temperatures nocturnes als 26 graus centígrads. Durant la fase d’alerta, que es va desactivar ahir quan es va entrar en la fase d’emergència, el Centre d’Urgències i Emergències Socials (CUESB) va atendre un total de 13 persones, a les quals va oferir allotjament a l’Espai Refugi del CUESB, en la majoria dels casos, o bé va se les va atendre al domicili.