Espanya - Suècia semifinal mundial
@SEFutbolFem

La selecció espanyol ha superar Suècia per 2 a 1 en la semifinal del Mundial femení de futbol que s’ha disputat a l’Estadi Eden Park d’Auckland a Nova Zelanda. Els gols de Salma Paralluelo i Olga Carmona han classificat la selecció espanyola per a la final, el gol de Suècia ha estat de Rebecka Blomqvist. Una combinat espanyol que ha sortit a la gespa per disputar la semifinal amb set jugadores del Barça, Cata Coll, Irene Paredes, Laia Codina, Ona Batlle, Aitana Bonmatí, Alexia Putellas, Mariona Caldentey, acompanyades per Olga Carmona, Teresa Abelleira, Jennifer Hermoso i Alba Redondo.

Igualtat entre Espanya i Suècia en els primers 45 minuts de joc

L’enfrontament de la semifinal entre la selecció espanyola i la sueca ha estat molt igualat des de l’inici. Espanya ha tingut la primera ocasió del partit al minut 13 amb un xut d’Olga Carmona des de fora de l’àrea que ha marxat a corner ajustat al pal esquerra de Zecira Musovic, portera de Suècia. El conjunt de Peter Gerhardsson ha buscat arribar a la zona de Cata Coll amb passades en profunditat per guanyar l’esquena de la defensa espanyola. Passada la mitja hora de joc Olga Carmona i Aitana Bonmatí han estat les jugadors que han provat sorprendre des de la frontal de l’àrea amb diversos xuts.

A tres minuts per al descans Suècia ha pogut marcar el primer amb l’ocasió més clara fins el moment. Han penjat la pilota dins l’àrea i Fridolina Rolfo ha xutat amb l’esquerra, Cata Coll ha enviat la pilota a corner. Uns darrers minuts amb molt de perill de la selecció sueca que ha buscat marxar a la mitja part amb avantatge en el marcador.

Suècia surt més forta però Espanya equilibra la intensitat

La sortida de Suècia a la segona part ha estat molt intensa i amb un clar control del joc que ha fet que les jugadores espanyoles hagin de fer un esforç més alt defensivament. Tot i això, el combinat espanyol ha seguit arribant a la porteria de Musovic, sobretot amb Salma Paralluelo que ha substituït Alexia Putellas. El combinat suec ha creat diverses ocasions a la porteria d’Espanya però Cata Coll ha estat clau per no encaixar cap gol. Espanya ha tngut una ocasió molt clara al minut 70 amb dues rematades d’Alba Redondo, la segona des del terra que no han acabat dins la porteria per poc.

A menys de deu minuts per acabar en una jugada de combinació de la selecció espanyola ha arribat el primer gol. Una centrada de Jenni Hermoso no ha estat ben rebutjar per Suècia i la pilota ha quedat morta dins l’àrea i Salma Paralluelo ha superat Musovic amb un xut amb la dreta.

Les jugadores sueques no s’han enfonsat i ben aviat han començat a crear perill. A tres minuts per el 90, Suècia ha empatat. Rebecka Blomqvist ha rebut una pilota dins l’àrea i de primeres ha fet l’empat, però Espanya ha tornat de nou a marcar.

En un corner Olga Carmona ha rebut la pilota fora de l’àrea i amb un xut espectacular ha tornat a situar Espanya per davant. Les jugadores espanyoles han pogut frenar el atacs del combinat suec i s’han classificat amb aquesta victòria per 2 a 1 per a la final del Mundial que disputaran el proper diumenge contra les guanyadores de l’Austràlia – Anglaterra que es jugarà aquest dimecres a les dotze.