Bartomeu ha explicat que el club manté converses “molt avançades” amb l’Ajuntament per aconseguir un acord de modificació urbanística dels entorns del Camp Nou que permetin desenvolupar l’Espai Barça. “Durant el primer trimestre de 2017 o finals de març, volem tenir un acord amb la ciutat per tirar endavant el projecte”, ha dit Bartomeu, que ha detallat que entre juny i juliol de 2017 esperen tenir els permisos d’obres per construir el nou Miniestadi a Sant Joan Despí.

Fonts municipals han confirmat que el consistori i el FC Barcelona han mantingut reunions en els últims mesos i que les negociacions avancen en el marc d’un procés de conversa “necessari” per a “un projecte d’una envergadura, impacte i característiques com aquest”. L’Ajuntament ressalta que el projecte final ha de ser “compatible” amb els equipaments de barri i els usos ciutadans. I fixa la necessitat d’establir una “nova relació del club amb l’entorn” perquè el recinte no sigui una barrera i s’integri a la trama urbana de les Corts.

L’abril de 2014, els socis del Barça van donar suport amb un 72 % de vots a favor a la proposta del nou Camp Nou, que preveu la reforma de l’estadi per acollir 105.000 localitats, totes cobertes, a més de construir un nou Palau Blaugrana amb 10.000 seients fixos i un pavelló annex destinat a entrenaments i opció de convertir-lo en pista de gel. El projecte també planteja un aparcament soterrani per a 5.000 vehicles i, a sobre, els edificis complementaris de l’Espai Barça. Tot, amb un pressupost de 600 milions d’euros.