Ada Colau ha protagonitzat el tret de sortida de Barcelona en Comú per a les pròximes eleccions municipals. Ho ha fet acompanyada pels candidats a les eleccions generals i europees pel partit, Jaume Asens i Ernest Urtasun, en un acte a les Cotxeres de Sants, sota el títol “Guanyem amb tu”.

En el seu discurs, Colau s’ha mostrat especialment crítica contra Elsa Artadi, la número dos de Junts per Catalunya.”Quin programa té la senyora Artadi per Barcelona? Quan el seu partit només ha fet que retallar en polítiques socials i privatitzar quan estaven a l’Ajuntament” es pregunta l’alcaldessa. A més, ha criticat Artadi per formar part d’un govern de la Generalitat que “no ha fet res per Barcelona”.

L’alcaldessa ha retret a Artadi que la Generalitat deu a Barcelona 40.000 euros en escoles Bressol, o la manca de mossos d’esquadra. I s’ha preguntat si, a part de fer-la fora a ella i que Barcelona sigui la capital de Catalunya, té algun projecte de ciutat. En el seu acte de campanya, Artadi també ha críticat la gestió d’Ada Colau.

Un miler de persones s’han apropat fins a les Cotxeres de Sants i l’han tornat a omplir, cinc anys després. I és que precisament Barcelona en Comú es va presentar en societat aquí. I ara han decidit tornar a anar allà on va començar tot per fer balanç dels quatre anys de mandat a l’Ajuntament de Barcelona.

Colau critica la lluita partidista i reclama un front comú de les esquerres

Colau s’ha reivindicat irònicament com “la principal font de consens del país”, ja que “tots estan disposats a ajuntar-se contra natura per fer fora aquest govern”. L’alcaldessa ha afirmat no li sorprèn aquesta posició per part de la dreta, però sí per part de partits d’esquerres com el PSC o ERC. “No entenc que, amb l’avenç de la ultradreta, partits d’esquerres posin com a prioritat desgastar al govern més d’esquerres que ha tingut la ciutat”.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Eleccions municipals 2019 a Barcelona | Últimes notícies” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/eleccions-municipals-2019/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

En aquest sentit Colau ha demanat als socialistes i Esquerra que deixin de pensar en la lluita electoral i partidista. “Ara cal una altura de mires”. L’alcaldessa i candidata a la reelecció ha criticat que Esquerra i el PSC es vulguin aliar amb les dretes i els ha demanat fer front comú.

En el seu discurs, Colau també ha tingut paraules per a Manuel Valls. “Que les elits hagin anat a buscar un ex-primer ministre francès vol dir que estem fent molt bé la nostra feina” ha sentenciat, mentre recriminava al candidat que encara no hagi presentat un projecte clar de ciutat.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Candidats a les eleccions municipals 2019 a Barcelona: tota la llista” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/politica/candidats-eleccions-municipals-2019-barcelona/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209456058{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-negra”][/vc_column][/vc_row]

Volen portar la força municipalista a les institucions estatals i europees

En l’acte també s’ha donat a conèixer les candidatures de Catalunya en Comú per les europees i les eleccions generals. Els dos caps de llista, Jaume Asens i Ernest Urtasun, han valorat molt positiva la feina feta aquests quatre anys des del govern municipal. I han reivindicat que ara és el moment de fer arribar aquesta força municipalista a les institucions estatals i europees.

Jaume Asens, cap de llista de Catalunya en Comú al Congrés de diputats, ha afirmat que en les pròximes eleccions no es tria qui serà el pròxim president sinó que estan en joc les pròximes dècades. Asens ha presentat el seu partit com la garantia perquè no governi la dreta, que ha definit com el tripartit de Colón. “Som la garantia que a Madrid no hi haurà un govern que es plantegi un 155 que trenqui el pacte territorial”.

També ha tingut paraules per Junts per Catalunya i ERC, tot afirmant ara Catalunya cal deixar enrere els temps del “tenim pressa” o el “pit i collons” i que cal apostar pel diàleg. Per això, ha estat molt dur amb Laura Borràs, candidat de Junts per Catalunya, que aquesta setmana ha assegurat que anaven a Madrid a bloquejar. “Bloquejar què? Un govern del canvi? Nosaltres volem anar a Madrid no a bloquejar la governabilitat sinó al tripartit de l’IBEX 35, al tripartit de Colón“.