L’alcaldessa de Barcelona i candidata de Barcelona en Comú a les eleccions municipals 2023, Ada Colau, acusa Xavier Trias (Junts) de “negacionisme climàtic” per haver afirmat que els cotxes no tenen “res a veure” amb el canvi climàtic sinó amb la pol·lució. Per a ella, aquesta afirmació és una “barbaritat i una bajanada” i assegura que és “preocupant que algú que opta a l’alcaldia de Barcelona” faci aquesta declaració, tenint en compte que “està demostrat científicament”.

La candidata de BComú ha tornat a criticar que Xavier Trias “vulgui aturar la connexió del tramvia per la Diagonal” i apostar per “les polítiques del passat” i les de “la contaminació i la privatització”. Això, per a Colau, és un fet que “Barcelona no podria resistir” i la ciutat “es mereix continuar avançant”.

“Al maig decidirem si avancem o retrocedim”

Ada Colau afirma que Xavier Trias es presenta “per retrocedir”, mentre que ella vol “continuar avançant” i això és precisament el que “es decidirà a finals de maig: si avancem o retrocedim”.

També acusa Collboni de “negacionisme climàtic”

A banda del candidat de Junts, Colau també ha acusat l’alcaldable del PSC, Jaume Collboni, de “practicar en algunes ocasions el negacionisme climàtic”, i ha posat com a exemple l’ampliació de l’aeroport del Prat. “Em preocupa que estigui disposat a aturar polítiques progressistes”, ha afirmat l’alcaldessa. En aquesta línia, ha tornat a insistir en la preocupació per una possible aliança postelectoral entre Junts i el PSC —coneguda com a sociovergència—: “Després de sortir del govern, Collboni obre la porta a un pacte amb Trias per fer-me fora de l’alcaldia. És impropi”, sentencia.