Retiren una taula de terrassa per incompliment de l'ordenança
Retiren una taula de terrassa per incompliment de l'ordenança

El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha obert 19 expedients sancionadors a restauradors del districte per haver comès infraccions greus i molt greus a les terrasses del local. Ho ha explicat a través de Twitter, on ha detallat que s’han incoat dos expedients molt greus per tenir una terrassa sense llicència, cinc més de molt greus per reduir l’amplada de la vorera, i els 12 restants (greus) per utilitzar elements no autoritzats i ocupar excessivament l’espai públic.

Segons ha pogut saber betevé, alguns restauradors acumulen fins a tres expedients sancionadors alhora. Aquests inicis de sanció són part del resultat de l’obertura de 214 expedients informatius a desenes de terrasses de Ciutat Vella, que va explicar el mateix Jordi Rabassa al programa ‘bàsics’ de betevé, aquest octubre. A la piulada, el regidor del districte ha sentenciat que “l’espai públic de Ciutat Vella pateix una sobresaturació inadmissible“.

Per als establiments afectats, els expedients poden comportar la retirada de la llicència de terrasses i la inhabilitació durant un any si no rectifiquen i la sanció passa a ser ferma. Els restauradors s’exposen, a més, a una multa de 3.000 €.

Una quinzena d’expedients sancionadors més al carrer de Blai

Més enllà dels expedients anunciats a Ciutat Vella, l’Ajuntament de Barcelona va retirar aquest dimarts tres terrasses d’establiments del carrer de Blai perquè tenien la llicència revocada per diversos incompliments. El consistori ha explicat que s’han produït cinc denegacions de llicència de terrassa d’establiments que tenen deutes tributaris municipals, cosa que impedeix l’ocupació de la via pública. A banda d’això, l’Ajuntament de Barcelona ha incoat 15 expedients sancionadors a establiments d’aquest mateix carrer per altres incompliments de l’ordenança de terrasses en els darrers mesos.

El regidor de Sants-Montjuïc, Marc Serra, s’ha referit a aquestes actuacions a través de Twitter i ha avisat: “Actuem amb fermesa i defensem el descans veïnal”.