El futur Parc de les Glòries sencer ja és una realitat sobre el paper. betevé ha tingut accés a un document municipal que mostra com pot acabar sent la part que queda per completar el parc, per sota de la Gran Via fins al Museu del Disseny. El projecte s’inspira en la Canòpia Urbana i hi preveu una pèrgola central, un jardí d’immersió, un espai polivalent envoltat de vegetació, una zona de joc i estada i una àrea d’esbarjo per a gossos, així com nou arbrat.

Encerclada en vermell, l’àrea del Parc de les Glòries que queda per urbanitzar

La urbanització d’aquest espai serà possible quan el trànsit de la Gran Via que ara passa en superfície ho faci pels túnels viaris de les Glòries. Aquest dissabte s’obrirà el túnel en sentit Besòs, de sortida de la ciutat, i a principis del 2022 es posarà en marxa la galeria en sentit Llobregat.

Un passeig lineal per connectar la Diagonal

El document, que segons fonts municipals no està tancat i encara s’hi treballa -per això tampoc no concreten calendari d’obres ni inversió-, dibuixa un passeig lineal que permetrà unir en línia recta els extrems de la Diagonal que ara queden tallats per Glòries i la Gran Via. En aquest passeig, en què podran circular vianants i bicicletes, hi haurà un un mirall d’aigua en un tram lateral. A més, el projecte també preveu un itinerari per donar continuïtat a la Meridiana.

Jardí de cactus en sortir del metro

A la sortida del metro, els usuaris es trobaran aquest jardí d’immersió amb cactus

A la sortida del metro (Glòries, de l’L1), els viatgers es trobaran un jardí d’immersió amb cactus posats en diverses grades. Les plantes es podran divisar també des d’un balcó. El projecte dibuixa una àrea d’esbarjo per a gossos més gran de la que es preveia inicialment, de 1.134 m². A més, hi ha previst un mirador de la Gran Via, que quedarà just al damunt del túnel de les Glòries abans d’entrar al parc.

Un espai polivalent envoltat de bambús

Recreació virtual de l’àgora sensorial, envoltada d’un jardí de bambús

Just per sota del passeig que donarà continuïtat a la Diagonal, el projecte situa una àgora sensorial, una mena d’espai polivalent que estarà envoltat d’un jardí de bambús. A l’altra banda del passeig, s’hi dibuixa una pèrgola central que quedarà just al mig del parc (entre la part nova i la que ja existeix). Més a prop del carrer de Badajoz hi haurà un node dinàmic: una àrea d’estada i joc amb unes estructures circulars elevades que convidaran a experimentar.

Imatge de l’àrea de joc i d’estada amb dues estructures circulars elevades

Intercanviador de transport públic

Just davant del Museu del Disseny hi haurà un intercanviador de transport públic amb el tramvia, metro i bus, amb tres pèrgoles. Aquesta part específica donarà el tret de sortida a les obres de connexió del tramvia per la Diagonal, que el consistori preveu posar en marxa abans de finals d’any. En una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, el gerent de Mobilitat i Infraestructures, Manuel Valdés, va anunciar que les obres del tramvia seran les primeres a Glòries després d’obrir el túnel.