Ada Colau ha intervingut aquest dimecres a la COP26, la cimera mundial contra el canvi climàtic. Ho ha fet com a alcaldessa de Barcelona i com a vicepresidenta europea de la xarxa de ciutats pel clima, la C40. Des d’una taula de municipis (i al costat dels alcaldes de Londres i de Freetown), Colau ha dit que vol “contagiar d’optimisme els estats” a l’hora de fer polítiques anticontaminació com les que han endegat les ciutats.

Que sàpiguen que sí que es pot, si es vol
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona

Després de lloar la implantació del projecte Superilla Barcelona i la creació de l’elèctrica pública Barcelona Energia, Colau ha avisat que “si les ciutats, que tenim menys competències, podem fer transformacions, els estats poden fer molt més“. En aquest sentit, la batllessa barcelonina ha assegurat que “això és imparable i que no hi ha més”.

“Fer la transformació amb justícia social”

Davant de municipis i estats d’arreu del món, Colau també ha explicat que Barcelona és la ciutat de l’estat espanyol que està construint més habitatge de lloguer protegit, alhora que transforma els carrers de la ciutat. Per això, ha reclamat que les transformacions que es facin per protegir el clima s’han de fer amb justícia social: “Seria inacceptable que els canvis augmentin les desigualtats del món; al contrari, hem de veure-ho com una oportunitat per reduir les desigualtats”.