Aquest dijous s’ha posat la primera pedra d’un nou edifici que acollirà 18 pisos d’habitatge públic de lloguer social al 22@. El bloc estarà situat al carrer de la Ciutat de Granada número 95, al barri del Parc i la Llacuna del Poblenou, al districte de Sant Martí. A l’acte hi ha assistit la regidora d’Habitatge, Lucía Martín.

Segons han explicat els responsables de les obres, aquest edifici estarà enllestit el febrer del 2023 i construir-lo tindrà un cost de tres milions d’euros.

500 pisos al districte en els propers anys

La previsió de l’Ajuntament de Barcelona és que durant els propers anys es construeixin al districte de Sant Martí 500 habitatges i el 90 % seran en règim de lloguer. Un 20 % d’aquests pisos estaran gestionats per cooperatives i, d’altres, es destinaran a persones grans.

Ara mateix, dins dels límits del 22@, el consistori té en marxa la construcció de dues promocions d’habitatge més, amb 75 habitatges de lloguer i dret de superfície, així com una promoció de 42 allotjaments temporals (APROP). En els últims mesos, ha enllestit 323 habitatges (entre lloguer i dret de superfície) i 20 allotjaments temporals a la zona.

Una de les reclamacions històriques dels veïns és que a la zona només s’hi faci habitatge públic i es frenin les promocions privades i l’esclat de la construcció d’oficines.

Al mes de juliol, l’Ajuntament de Barcelona va explicar que el nou pla urbanístic preveu duplicar la previsó d’habitatge protegit, dels 5.200 del pla anterior a 10.100.