ajuntament Barcelona

(ACN) L’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (Airef) calcula que l’Ajuntament de Barcelona tancarà el 2021 amb un dèficit al voltant dels 150 milions d’euros. Així consta en l’Informe complementari d’avaluació individual de les línies fonamentals dels pressupostos per al 2022 de les corporacions locals.

El supervisor inclou la capital catalana en un grup d’altres ens locals de l’Estat que tindran dèficit, com la mateixa Diputació de Barcelona, la de Sevilla o els ajuntaments de Bilbao, Còrdova, Vigo i Valladolid, entre d’altres.

El 2022, amb un superàvit del 0,2 %

De cara al 2022, però, la situació financera de l’Ajuntament de Barcelona es podria capgirar i l’Airef només preveu que tinguin dèficit els consistoris de Bilbao i Valladolid, a més de quatre ens locals més. Les estimacions del supervisor apunten que per al 2022 les corporacions locals clouran l’exercici amb un superàvit del 0,2 %, per l’elevació de la despesa per sobre de l’increment dels ingressos.

Amb tot, el supervisor alerta d’incerteses importants que podrien alterar el resultat, com la despesa que finalment s’acabi executant al final de l’any i l’efecte en els ingressos de la sentència recent sobre la plusvàlua municipal.