La diputada de Ciutadans al Parlament Anna Grau ha assegurat que el partit “no es precipitarà” per triar el candidat de Barcelona a les eleccions municipals del 2023. Ho fan “per respecte” a Luz Guilarte, que a l’octubre va renunciar a ser la cap de llista i líder de Cs a l’Ajuntament per una revolta interna al grup municipal. “Deixi’ns fer el dol”, ha dit Grau en una roda de premsa a la seu de Cs.

Segons Grau, Guilarte va haver de plegar perquè l’ara president de grup, Paco Sierra, “es va prendre la política i la democràcia pel seu compte” d’una manera que considera “absolutament impròpia de democràcies avançades”. Per això, la diputada ha apuntat que el partit —que vol expulsar Sierra— està intentant “reconstruir la normalitat democràtica” al grup municipal com a pas previ per presentar “una candidatura en condicions”.

Grau s’obre a ser la candidata “a Torredembarra, Vic o Barcelona”

La diputada no s’ha pronunciat aquest dilluns sobre qui pot ser el cap de llista a Barcelona. Tot i això, la setmana passada, en una entrevista a TVE, Anna Grau es va oferir a ser-ho: “Estic a disposició del partit per ser candidata de Ciutadans a Torredembarra, Vic o Barcelona”. Va assegurar que el partit té “molta gent que pot i vol fer-ho”, però va afegir que si li ho demanen a ella “diria que sí”.