anna grau

Ciutadans s’està preparant per fer unes primàries en les properes setmanes per escollir el seu candidat a l’alcaldia de Barcelona, després que Luz Guilarte decidís abandonar la candidatura arran del conflicte amb Paco Sierra a l’Ajuntament. Fonts del partit recorden que ara mateix els estatuts no obliguen a fer unes primàries a la capital catalana, però apunten que tot indica que serà així. El nom que més sona dins el partit per encapçalar la candidatura és el de la diputada al Parlament Anna Grau, que de fet està ben vist a la direcció.

Malgrat que els estatuts actuals del partit no obliguen a fer primàries a Barcelona, la direcció catalana ha tingut en compte que l’any vinent, en el procés de refundació del partit en l’àmbit espanyol, probablement es reformaran els estatuts i es podria reduir el llindar d’afiliats necessari per fer primàries. Precisament per això, i en previsió d’aquesta situació, s’opta ara per fer primàries de cara a les municipals a la capital catalana.

Ciutadans ha arribat a aquesta situació després del conflicte viscut al grup municipal a l’Ajuntament. Guilarte, que ja havia estat escollida com a candidata a les eleccions, va acabar abandonant el grup i la candidatura després que en una votació interna Paco Sierra fos escollit com a nou president del grup i desbanqués Guilarte. Arran d’això, Cs va obrir un expedient a Sierra i l’ha acabat expulsant del partit.