Representants dels grups municipals han assistit aquest dimarts a la tarda al pregó que ha donat el tret de sortida a la Festa Major de Gràcia. Ciutadans, Esquerra i PSC han demanat als visitants que siguin cívics i que respectin la decoració dels carrers. A més, han felicitat els veïns del barri per la feina feta amb els decorats.

Ciutadans demana no polititzar les festes

El regidor de Ciutadans Koldo Blanco ha aprofitat l’acte per exigir “neutralitat política” i s’ha dirigit a l’alcaldessa, Ada Colau, perquè retiri els “símbols partidistes” dels espais públics de Gràcia. S’ha referit a la pancarta que hi ha a la torre del Rellotge de la plaça de la Vila, que demana l’alliberament dels polítics empresonats. En aquest sentit, Koldo ha dit que “no representen la majoria de la població de Barcelona”.

ERC vol que les víctimes siguin protagonistes el 17-A

El president del Grup Municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha posat la mirada en la commemoració del primer aniversari de l’atemptat terrorista de Barcelona, que se celebrarà aquest divendres. Bosch ha recordat que “el més important són les víctimes” i que aquestes n’han de ser “les protagonistes”. Davant les crítiques de politització d’aquest dia, el líder municipal d’Esquerra ha dit que “tota la resta és accessori”.

El PSC demana a Colau que “no s’amagui”

El president del Grup Municipal del PSC, Jaume Collboni, ha fet referència a “l’incivisme que hi ha hagut a la ciutat en les últimes tres setmanes”. En aquest sentit, ha assenyalat que “la senyora Colau ens va anunciar un pla de xoc que consistia a posar 100 guàrdies urbans a Ciutat Vella amb cinc milions de pressupost” i ha indicat que “el resultat ha estat un contundent fracàs”. Per aquest motiu, ha demanat a l’alcaldessa que “no s’amagui” dels resultats d’aquest pla i que en doni explicacions.