JOAQUIM FORN, portaveu del Grup Municipal de CiU "No ens podem anticipar, però lògicament el que nosaltres denunciaríem és un conflicte d'interessos absolutament flagrant. El que no es pot és estar a les dues bandes decidint contra qui em persono i decidint a la vegada que estàs defensant els interessos d'uns particulars. Són dues coses absolutament incompatibles."

Forn no s’ha volgut pronunciar obertament sobre els fets, “no ens podem anticipar” -ha dit-, però ha reclamat una resposta de l’Ajuntament a les preguntes que li ha fet el Grup Municipal de CiU per saber si Asens va actuar en defensa d’algunes de les parts en les causes penals de les quals l’Ajuntament s’ha retirat. “El que no es pot és estar a les dues bandes decidint contra qui em persono a la vegada que estàs defensant els interessos d’uns particulars. Són dues coses absolutament incompatibles”, ha reflexionat Forn, que ha assegurat que el retard del govern en la resposta “deu tenir alguna explicació”.

El portaveu del Grup Municipal de CiU ha demanat al govern que l’Ajuntament se segueixi personant en els processos penals per desordres públics, una decisió que Forn ha recordat que es va iniciar l’any 2000 en el govern tripartit liderat per l’alcalde Joan Clos. Segons una resposta del govern a una pregunta feta per CiU, l’Ajuntament s’ha retirat com a acusació popular en 18 causes per desordres públics, diverses de les quals relacionades amb els aldarulls pel desallotjament de Can Vies i la vaga general del 29 de març de 2012. El tinent d’alcalde Jaume Asens va anunciar al juliol la intenció de retirar l’Ajuntament de processos penals perquè era “redundant” amb la feina de la fiscalia.