ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Ahir, sorprenentment, el PSC s'autoesmena, no és que faci una proposta, la seva proposta és autoesmenar-se: 'donde dije digo digo Diego'. Reclamem al govern, als grups de l'oposició, si ens ho creiem, pactar unes ordenances fiscals alternatives."

“El millor és que es presentin unes ordenances fiscals alternatives”, ha sentenciat Alberto Fernández, que ha instat els grups de l’oposició a fer-ho “si ens ho creiem”, tot i que no ha concretat amb qui compta. El líder municipal del PP ha carregat contra els socialistes per “autoesmenar-se” amb la nova proposta per fer més reduïda la pujada de l’IBI. “Sabia que van despistats, però no tant”, ha etzibat Fernández Díaz al PSC, a qui ha acusat de contribuir a unes ordenances continuistes que ha definit com de “la colausociovergència”.

El president del Grup Municipal del PP creu que Barcelona té marge per reduir impostos perquè té superàvit i perquè, ha explicat, les transferències de l’Estat els últims anys han crescut més del previst. En un comunicat, la presidenta del Grup Municipal de C’s, Carina Mejías, ha reiterat que la seva proposta d’una “rebaixa transversal de l’IBI” amb bonificacions. Mejías ha retret al PSC que “s’hagi vist obligat a rectificar” una pujada de l’IBI que “incrementava la pressió fiscal dels barcelonins”.