En aplicació del codi ètic de Barcelona en Comú, l'alcaldessa, regidors i altres càrrecs vinculats al partit es van fixar el sou en 2.200 euros al mes. Des de l'inici de mandat, però, tots cobren íntegrament el salari que es va aprovar en el ple, molt superior, i la part sobrant la deriven al partit. Diners que encara no tenen destí. Barcelona en Comú no preveu decidir-ho fins a principis de l'any que ve en un protocol que en fixi l'ús per a finalitats socials. En el cas de l'alcaldessa, el sou més alt, els 100.000 euros bruts aprovats en el ple queden, segons el partit, en 63.700 euros nets a l'any. Si es resten les 14 pagues de 2.200 euros que realment vol cobrar, la part sobrant en el sou d'Ada Colau són 32.900 euros. Des de l'oposició, CiU ha denunciat manca d'informació. Vol saber a què es destinaran aquests diners i tem que se'n faci un ús partidista. JORDI MARTÍ, regidor de CiU "Això són diners de l'Ajuntament, són pressupostos municipals, i entenem que no seria de rebut que segons quines entitats que ja són beneficiàries o que poden ser beneficiàries de subvencions o de convenis per convocatòries ordinàries siguin sobrefinançades perquè puguin ser properes o amigues del govern actual." Fonts de Barcelona en Comú expliquen que el retard en l'elaboració d'aquest protocol respon a la voluntat d'afinar-lo bé.

En aplicació del codi ètic de Barcelona en Comú, els regidors d’aquesta formació i altres càrrecs vinculats al partit, es van fixar el límit de 2.200 euros mensuals en 14 pagues l’any. Des de l’inici de mandat, però, tots cobren íntegrament el salari que es va aprovar al ple de cartipàs i que, en el cas de l’alcaldessa són 100.000 euros bruts anuals. Tot i això, la part sobrant la deriven al partit. A principis de l’any que ve, coincidint amb l’aprovació dels comptes anuals de la formació, la coordinadora de Barcelona en Comú haurà d’aprovar també el protocol que està elaborant per concretar el destí de “l’excedent salarial”. El partit no concreta a quines entitats anirà a parar, tot i que remarca que serà amb finalitat social.

El regidor de CiU, Jordi Martí, ha enviat una bateria de preguntes a l’executiu per saber a què es destinaran aquests diners i ha denunciat “manca d’informació” després de gairebé sis mesos de Barcelona en Comú al govern de la ciutat. “Això són diners de l’Ajuntament i entenem que no seria de rebut que segons quines entitats siguin sobrefinançades perquè puguin ser properes o amigues de l’actual govern”, ha dit Martí. Fonts de Barcelona en Comú expliquen que el retard en l’elaboració d’aquest protocol respon a la voluntat “‘d’afinar-lo bé”, però es comprometen a tirar-lo endavant.