Pisarello ha dit que la competència de recórrer contra la sentència és del Consell d’Administració d’ICB, però que els va demanar pronunciar-se. El primer tinent d’alcalde ha assegurat que el consistori té informes amb opinions diferents però que entén que “la sentència no s’ha de recórrer”, i ha assegurat que hi ha “raons de pes”, no només pel cost que pot suposar un recurs. Pisarello ha afegit que en alguns casos, el model d’externalitzacions a l’Ajuntament de Barcelona ha estat “una fórmula per contribuir a una retallada de drets laborals”, i ha dit que cal obrir un debat al respecte.

El portaveu del Grup Municipal de CiU, Joaquim Forn, ha recordat al govern que hi ha un informe dels Serveis Jurídics de l’Ajuntament que recomana recórrer contra la sentència, i que l’altre informe que diu el contrari es va encarregar al gerent de Recursos, Joan Llinares, un “càrrec polític”, ha precisat Forn. “De traca i mocador!”, ha sentenciat. El portaveu convergent ha acusat el govern de fer “demagògia” quan va prometre en campanya la internalització dels treballadors externalitzats de BTV. “Assumeixi la responsabilitat de governar”, ha reblat.

Des de Ciutadans, el regidor Paco Sierra ha justificat el vot favorable a la proposició perquè “el recurs ens costaria diners” i perquè cal donar compliment a una sentència judicial. “Ja veia clar jo que la justícia els donaria la raó”, ha dit. El portaveu d’ERC, Jordi Coronas, ha dit que la sentència “té un precedent” en les altres demandes per cessió il·legal presentades per altres treballadors, i ha afegit que l’Ajuntament “no pot donar suport a pràctiques precàries”. Coronas s’ha preguntat si és viable una BTV internalitzada i ha proposat obrir un debat de quin model de televisió pública local es vol.

Montserrat Ballarín (PSC), ha donat suport als treballadors demandants, però ha dit que no es pot qüestionar el model de BTV perquè “és molt millor que altres televisions públiques”. Ballarín ha admès, però, que la proposició aprovada no té força vinculant. Des del PP, Xavier Mulleras ha recordat que els populars van ser els únics que van votar en contra del Contracte Programa de BTV “que avala les pràctiques que ara posen a consideració”. El PP ha reclamat més informes de l’impacte que tindrà l’aplicació d’aquesta sentència. El regidor de la CUP, Josep Garganté, ha exigit “l’admissió immediata” dels treballadors que van tenir “la valentia de denunciar una cessió il·legal en una empresa municipal”.

El debat s’ha tensat al final entre Pisarello i Forn. El regidor convergent ha recriminat al govern que només acceptin les externalitzacions “quan s’adjudiquen a amics seus”. El primer tinent d’alcalde ha respost així: “quan vulgui parlar d’externalitzacions amb interessos privats, vostè sap que té un problema que es diu Antoni Vives; la fiscalia els cridarà a parlar de tot això”. El president del Grup Municipal de CiU, Xavier Trias, ha demanat la paraula per defensar les al·lusions a l’exregidor Vives, però l’alcaldessa no li ho ha permès.