ASSUMPTA ESCARP, regidora del Grup Municipal del PSC "Cal prioritzar al màxim quines són les inversions que s'han de fer i quines no, i prioritzar les que tinguin una màxima rendibilitat social i econòmica, no les que siguin fruit d'un pacte o d'un deute polític." EDUARDO BOLAÑOS, regidor del Grup Municipal del PP "Defendemos lo mismo en la Diagonal que en Glòries, mejorar los usos ciudadanos. Y si además mejoramos la economía de la ciudad mucho mejor." JANET SANZ, regidora del Grup Municipal d'ICV-EUiA "És un projecte que s'ha fet a la Farga i s'ha presentat al Círculo Ecuestre, és elitista i només té en compte unes necessitats." JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'ERC+Dcat+Rcat "Tinc la sensació que és un acord entre el govern i el PP i que els altres ens ho mirem des de la barrera." ANTONI VIVES, tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà "Estan en contra precisament de que la ciutat generi riquesa suficient perquè després pugui ser redistribuïda per a tothom. Estem parlant de quin model de ciutat volem."

El projecte per remodelar un tram de l’avinguda Diagonal, entre la plaça de Francesc Macià i el passeig de Gràcia, tira endavant. Aquest dijous ha rebut el vistiplau a la Comissió d’Hàbitat Urbà amb el suport de CiU i el PP. El regidor popular Eduardo Bolaños ha destacat que el pressupost d’aquest projecte, prop de 19 milions d’euros, és molt inferior a la proposta que volia tirar endavant l’exalcalde Jordi Hereu.

Tot i això, no han convençut la resta de formacions. UxB s’ha abstingut en la votació perquè han considerat que el govern municipal no ha donat als grups prou temps per estudiar el projecte. Jordi Portabella ha retret a Trias que no hagi buscat més consens entre els partits i els veïns. Els grups municipals del PSC i ICV-EUiA hi han votat en contra. La regidora socialista Assumpta Escarp ha lamentat que la proposta no inclogui la pacificació del trànsit a l’avinguda i la millora de les connexions entre les parades d’autobús i les estacions de metro. Janet Sanz (ICV-EUiA) ha estat més crítica i ha titllat la reforma d'”elitista” per prioritzar els interessos dels comerciants.

Amb l’aprovació de la comissió, s’obre un període de 30 dies hàbils perquè tant els veïns, com associacions, com grups polítics presentin al·legacions al projecte. Després, haurà de ser ratificat pel plenari.

L’ampliació de les voreres, el principal objectiu de la reforma

El principal canvi de la reforma el notaran els vianants, ja que s’ampliaran les voreres i passaran de 2,5 a 7,5 metres d’amplada. A més, se segregarà el carril bici pels vials laterals de l’avinguda. Les obres s’iniciaran el pròxim mes de juny i afectaran un tram d’1,3 quilòmetres. Està previst que els treballs estiguin enllestits el primer trimestre de 2015.