Les dues parts diuen que la reunió d'ahir va ser cordial. La va convocar Convergència per explorar una possible moció de censura a Ada Colau, però aquest tema, segons Esquerra, pràcticament ni es va abordar. Els republicans no es veuen en un pacte amb Ciutadans i PP, però els convergents no llancen la tovallola. Volen parlar amb tota l'oposició abans de renunciar a la carta de la moció de censura. ALFRED BOSCH, president del Grup Municipal d'ERC "Sí que en vam parlar però en vam parlar molt poc. Vam parlar molt més de ciutat. Per què? Perquè vosaltres mateixos en sou conscients, això té el recorregut que té." XAVIER TRIAS, president del Grup Municipal de CiU "La diagnosi final no la farem fins que ens hàgim reunit amb tots els grups, perquè seria ridícul començar a fer plantejaments sense haver parlat amb els altres grups." En el que sí que coincideixen els dos grups és que el pressupost municipal s'acabarà aprovant via una qüestió de confiança per falta de suports. I en culpen directament el govern. ALFRED BOSCH, president del Grup Municipal d'ERC "S'estan precipitant a un trencament de relacions i a una aprovació dels pressupostos per decret llei." JOAQUIM FORN, portaveu del Grup Municipal de CiU "Jo crec que tot apunta d'una manera molt clara que no hi ha una voluntat del govern de negociar aquests pressupostos." Tant CiU com Esquerra no confirmen, però, encara el vot contrari al pressupost.

Alfred Bosch ha explicat que en la reunió d’aquest dimarts amb CiU es va parlar “molt de Barcelona i poc de la moció de censura”, que era precisament un dels temes que hi havia sobre la taula. “Vosaltres mateixos en sou conscients, això té el recorregut que té”, ha dit Bosch als periodistes en referència a una possible moció de censura a l’alcaldessa. El líder municipal d’ERC ha admès que els dos partits van tenir “prou coincidències” en el diagnòstic de la ciutat però “diferències en el model de ciutat”.

Des de CiU no es donen per vençuts i no enterren encara la via de la moció de censura. “La diagnosi final no la farem fins que ens hàgim reunit amb tots els grups”, ha dit Trias, que ha admès que no es parla només de la moció de censura sinó també de “com fer acords grans perquè la ciutat no s’encalli”. El portaveu de CiU, Joaquim Forn, ha reiterat que coneixen les “dificultats” de tirar endavant una moció de censura i que ja van alertar que “no és una cosa d’un dia per l’altre”.

El pressupost camina cap a la qüestió de confiança

Tant Joaquim Forn com Alfred Bosch han coincidit que el pressupost per a l’any que ve s’acabarà aprovant per una qüestió de confiança. “S’estan precipitant cap a un trencament de relacions i aprovar el pressupost per decret llei”, ha sentenciat Bosch, que ha assegurat que ERC allarga la mà al govern però “rebem portes tancades”. Des de CiU, Forn no veu voluntat de diàleg en l’executiu malgrat la ronda de reunions que ha fet amb l’oposició. “És un tema estètic sense voluntat real”, ha dit.