Convergència i Unió va obrir la campanya des del barri del Guinardó. És la quarta vegada que Xavier Trias es presenta com a cap de llista, però amb la diferència que ara ho fa des del govern. El president de CiU, Artur Mas, va destacar la col·laboració de Trias amb la Generalitat. Mas va assegurar que el candidat té un equip per governar i construir ciutat a diferència, va dir, d'altres forces emergents. ARTUR MAS, president de CiU "Són les opcions que si se les vota serviran per una cosa: serviran per criticar-ho tot. La de CiU i Trias és per construir-ho tot. I no és el mateix construir que criticar." Xavier Trias va voler donar suport explícit al president Mas i li va prometre fidelitat al país i al procés sobiranista malgrat els intents per aturar-lo. XAVIER TRIAS, candidat de CiU "Ho han intentat per moltes maneres, però no fallarem. President, Xavier Trias alcalde de Barcelona serà fidel al país, serem fidels a ser la capital de Catalunya." El candidat de CiU va dir que el 24 de maig estan en joc dos models de ciutat: el d'una Barcelona en llibertat o bé intervinguda i va criticar els adversaris que volen dividir la ciutat entre bons i dolents. XAVIER TRIAS, candidat de CiU "I jo dic que no. És una ciutat per tots, la ciutat de les persones. Volem ser l'alcalde de tots i espero, desitjo que gràcies a la col·laboració de tots vosaltres, diguin el que diguin les enquestes, no us les creieu, guanyarem i governarem." La descoberta electrònica del cartell electoral amb el lema 'Trias, l'alcalde de tots' va posar punt final a l'acte. El candidat i la resta de regidors que l'han acompanyat al govern van tancar la nit fent-se una autofoto.

Trias ha estat acompanyat dels màxims dirigents de la federació. El secretari general de CiU, Ramon Espadaler, ha dit que Barcelona es juga a les municipals decidir entre “la governabilitat o la ingovernabilitat”. El president de CiU, Artur Mas, ha destacat la col·laboració del govern de Xavier Trias amb la Generalitat i ha descrit l’equip de CiU a l’Ajuntament com “els que poden governar i construir la ciutat” envers formacions “emergents”. “Són les opcions que si són votades serviran per una cosa: per criticar-ho tot. La de CiU i Trias és per construir-ho tot”, ha dit Mas.

El candidat de CiU a la reelecció, Xavier Trias, ha assegurat que fa quatre anys van aconseguir “el somni d’arribar al govern” i que ara volen seguir transformant la ciutat. Trias ha donat suport explícit al president Mas i al procés sobiranista i ha promès lleialtat malgrat els intents per aturar-lo. “Ho han intentat per moltes maneres, però no fallarem”, ha dit. L’alcaldable de CiU ha explicat que el 24 de maig estan en joc dos models de ciutat: “El d’una Barcelona en llibertat o una Barcelona intervinguda”. “Volem ser l’alcalde de tots” ha sentenciat Trias.