Canvi radical en el panorama polític municipal. Així ho revelen les dades del CIS, que auguren un triomf rotund de la coalició Barcelona en Comú el proper 24 de maig. La formació liderada per Ada Colau, amb una estimació de vot de gairebé el 26%, obtindria 11 regidors a l'Ajuntament, més del doble dels que va aconseguir Iniciativa en les anteriors eleccions. D'aquesta manera, Xavier Trias, perdria el liderat. En aquest cas l'estimació de vot se situaria al 18% i CiU es quedaria amb 8 representants, molt per sota dels 14 que va obtenir el 2011. També irromp amb força Ciutadans, que per primera vegada aconseguiria representació al consistori amb 6 regidors i amb el 14% dels suports estimats. Perd posicions el PSC. La candidatura liderada per Jaume Collboni es queda, segons l'enquesta amb el 12 per cent dels vots i 5 regidors, 6 menys que l'anterior legislatura. Per sota se situa Esquerra Republicana, que amb un de cada deu vots obté quatre representants i dobla la presència al consistori. Pel que fa a la CUP, aconseguiria entrar per primera vegada a l'Ajuntament amb tres regidors.

El baròmetre preelectoral del CIS estima que la coalició Barcelona en Comú aconseguirà 11 regidors a Barcelona, un 25,9% dels vots, en les properes eleccions municipals del 24 de maig. Superaria així Convergència i Unió, el partit que governa actualment el consistori. La formació liderada per Xavier Trias perdria sis regidors respecte a les eleccions de 2011 i passaria de 14 a vuit, amb un 18,5% dels vots. L’enquesta situa Ciutadans com a tercera força i pronostica una entrada de la formació al consistori, on ara no té representació, amb sis regidors i un 13,8% dels vots.

El CIS vaticina també una forta caiguda per al PSC. El partit encapçalat per Jaume Collboni perdria sis regidors i es quedaria només amb cinc representants al consistori. Darrere seu entrarien el PP i Esquerra Republicana, empatats en nombre de regidors.

Segons el baròmetre, el Partit Popular viuria una davallada important i reduiria la representació al consistori de nou a quatre regidors. En canvi, els republicans aconseguirien un 10,1% dels vots a la capital catalana i doblarien el nombre de representants, passarien de dos a quatre.

Pel que fa a la CUP, la formació de l’esquerra independentista obtindria un 7,1% dels vots i entraria per primer cop a l’Ajuntament amb tres regidors al consistori.

El baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques s’ha elaborat entre els mesos de març i abril mitjançant entrevistes personals a prop d’un miler de persones de 84 seccions censals de la capital catalana.