Xavier Trias es presenta a la reelecció amb voluntat de revalidar la victòria i ho fa acompanyat del govern en ple. En aquests 4 anys a l'alcaldia ha topat amb temes polèmics com el turisme, però les darreres enquestes el segueixen dibuixant com a guanyador, tot i que amb 3 o 4 regidors menys. Els sondejos encara són més durs amb el PSC, però el candidat, Jaume Collboni, confia a donar la sorpresa gràcies a un equip renovat, en el qual incorpora l'exregidor d'Iniciativa Joaquim Mestre i situa en el número dos la seva gran rival a les primàries, Carmen Andrés. El PP també haurà de treballar per mantenir els resultats que el van situar, fa 4 anys, com la tercera força a l'Ajuntament. Alberto Fernández es presenta per quarta vegada a l'alcaldia, i vol fer valer la seva experiència per conservar els 9 regidors. En canvi la nova formació Barcelona en Comú promet entrar amb força al plenari per capgirar les polítiques del govern actual. Ada Colau, amb una dilatada trajectòria com a activista social, s'estrena en política i aspira a convertir-se en la primera alcaldessa de la ciutat. Des d'Esquerra Alfred Bosch marca perfil sobiranista per fer-se un lloc entre Trias i Colau, i es presenta com l'única garantia de fer de Barcelona la capital d'un nou estat. Pel que fa a dues formacions sense representació al consistori, Ciutadans aspira a ser una força important, aconseguint fins a 6 regidors, i la CUP, en canvi, batallarà per entrar-hi.

L’alcalde Xavier Trias de CiU es presenta a la reelecció amb voluntat de revalidar la victòria amb unes enquestes que el segueixen dibuixant com a guanyador, tot i que amb 3 o 4 regidors menys.

Els sondejos encara són més durs amb el PSC, tot i que el candidat Jaume Collboni, que es presenta per primera vegada, confia a donar la sorpresa gràcies a un equip renovat amb la incorporació de l’exregidor d’ICV Joaquim Mestre i situa de número dos Carmen Andrés, la seva rival a les primàries. El candidat del PP, Alberto Fernández, es presenta per quarta vegada a l’alcaldia i espera mantenir-se com a tercera força al consistori.

La nova formació Barcelona en Comú (BC) encapçalada per l’activista Ada Colau espera donar la sorpresa i entrar amb força al plenari i capgirar les polítiques del govern actual. Des d’ERC Alfred Bosch marca perfil sobiranista per fer-se un lloc entre Trias i Colau, i es presenta com l’única garantia de fer de Barcelona la capital d’un nou estat. De les dues formacions sense representació al consistori, la de Ciutadans amb Carina Mejías al capdavant aspira a aconseguir 6 regidors, i la CUP, amb la candidata María José Lecha, batallarà perquè la formació tingui representació al consistori.