XAVIER TRIAS, alcaldable de CiU "Jo crec que vuit anys és una època bona per anar-te'n a casa, sobretot si dins de quatre anys en tindré 72. Però a mi és veritat que això m'està agradant. És a dir, no tanca cap porta? No la tanco, però vaja, està mig tancada eh."

En un esmorzar informatiu, Xavier Trias ha reiterat que si guanya i repeteix com a alcalde no abandonarà el càrrec a mig mandat. “Si m’escullen és per quatre anys”, ha dit. Quan el moderador li ha preguntat si d’aquí a quatre anys tornarà al mateix lloc com a candidat, Trias ha respost amb un “no t’ho asseguro”. L’alcaldable no ha volgut concretar amb qui podria pactar, “dependrà dels resultats”, ha dit Trias, que ha afegit que les eleccions al Parlament previstes per setembre no el condicionaran. “El 25 de maig trucaré a tothom perquè la ciutat no quedi parada”, ha assegurat.

Trias ha aprofitat l’acte per anunciar una proposta electoral. El candidat de CiU a la reelecció ha promès l’entrada gratuïta als museus municipals i centres patrimonials de la ciutat a través del registre Gaudir+BCN. Aquest és el sistema que permet ara l’entrada gratuïta al Parc Güell, així com altres descomptes, i que té 90.000 persones registrades. La proposta de Trias entraria en vigor el gener de 2016 i permetria l’entrada sense pagar a El Born Centre Cultural, al Museu de Cultures del Món i al Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes.