CiU es presenta a les eleccions municipals amb una llista continuista, els primers 18 noms repeteixen respecte als comicis de 2011. Així doncs, hi tornem a veure tots els qui han estat regidors durant la darrera legislatura, com Joaquim Forn en el número dos o Irma Rognoni al 14. El qui ha estat al capdavant de l’àrea de Medi Ambient i del districte de Sarrià – Sant Gervasi, Joan Puigdollers, ha retrocedit en posicions però. Si el 2011 estava en quart lloc, per al 24 de maig està en el 12è.

Després d’enfrontar-se en unes primàries, Jaume Collboni i Carmen Andrés es retroben en les dues primeres posicions de la llista del PSC. L’arquitecte Daniel Mòdol, que va signar el projecte d’urbanització del pont de la Marina i la reforma del Mercat de la Guineueta, és el tercer nom de la candidatura com a independent. Però si hi ha una incorporació que va sorprendre més d’un va ser la de Joaquim Mestre, regidor d’ICV-EUiA en el darrer mandat.

La coalició que agrupa Guanyem, ICV-EUiA, Podem, Procés Constituent i Equo només ha mantingut dos noms de la llista ecosocialista de 2011, Janet Sanz i Francesc Carmona. Un dels trets que va destacar la cap de llista de Barcelona en Comú, Ada Colau, és la representació femenina de la candidatura, amb 21 dones. També hi apareixen noms destacats de la cultura, com la cineasta Mar Coll al número 38 i el cantant Quico Pi de la Serra al 39.

El PP també ha apostat per mantenir en els vuit primers llocs els mateixos regidors que el 2011. Només hi ha una excepció, Míriam Casanova escala fins a la cinquena posició en substitució de Glòria Martín. Aquestes seran les quartes eleccions municipals consecutives en què Alberto Fernández Díaz encapçala la llista popular.

El segon lloc de la llista d’ERC va tenir molts pretendents, van sonar els noms d’Oriol Amorós, l’exregidor socilista Jordi Martí, o el jutge Santiago Vidal. Finalment, l’actor Juanjo Puigcorbé és qui ocupa aquesta posició, per darrere d’Alfred Bosch. La candidatura també engloba la formació MES, representada entre d’altres per l’exconseller d’Educació Ernest Maragall.

María José Lecha encapçala la candidatura de la CUP – Capgirem Barcelona. Nascuda a Barcelona el 1957, és administrativa a l’Hospital de Sant Pau i activista sindical de la Federació de Treballadors i Treballadores de Catalunya (FTC-IAC). El tercer lloc de la llista l’ocupa Josep Garganté, sindicalista dels autobusos de TMB.

Si Carina Mejías va substituir Jordi Cañas com a portaveu del Grup Parlamentari de Ciutadans el 2014, ara, el substitueix com a alcaldable de la formació per Barcelona. Si aconsegueixen representació a l’Ajuntament, Mejías tornarà al ple on va ser regidora del PP entre els anys 2007 i 2010. L’arquitecte Koldo Blanco és l’únic que es manté en la mateixa posició que en la llista de 2011.

El 41, un número d’homenatge

El darrer lloc de les llistes, el número 41, acostuma a ser simbòlic i s’utilitza com a lloc d’honor. CiU ha reservat aquesta plaça per a la presidenta de l’Associació de Veïns de la Trinitat Nova, Ainoha Francoy. El PSC fa un doble homenatge col·locant l’activista social Núria Gispert en la posició 40 i el cineasta Albert Solé, fill del polític Jordi Solé Tura, tancant la candidatura. L’historiador i catedràtic emèrit de la UPF Josep Fontana i l’activista antifranquista i fundadora de l’Associació Dones del 36, Maria Salvo, ocupen els darrers llocs de la llista de Barcelona en Comú. Glòria Martín no seguirà com a regidora del PP en la pròxima legislatura, tot i això, la formació ha volgut dedicar-li el número 41 de la llista com a homenatge. Després de renunciar a ser el número dos de la llista d’ERC, el jutge Santiago Vidal va acceptar una “presència simbòlica”. La candidatura de la CUP Capgirem Barcelona quedarà tancada amb l’advocat August Gil, que ja va tancar la llista per a les eleccions al Parlament de 2012, i els diputats Isabel Vallet i David Fernàndez, que va ocupar el lloc 14 de la Candidatura d’Unitat Popular per a l’alcaldia de 2011. Finalment, l’economista i publicista Fernando Martorell s’emporta el lloc 41 de la llista de Ciutadans.