És habitual que en una campanya electoral els partits més ben situats en les enquestes proposin fer debats només entre ells, sense la resta de candidats. En l’inici de la cursa per a les eleccions catalanes del 14 de febrer, ja ha arribat la primera oferta d’un cara a cara: la feta pel candidat d’ERC, Pere Aragonès, al socialista Salvador Illa, qui hores més tard ha acceptat la proposta. Aquest dilluns, però, ha entrat en escena Laura Borràs (JxC), qui demana ampliar el debat perquè sigui a tres.

En el primer debat televisiu de campanya, Aragonès va posar ja sobre la taula un cara a cara amb Illa per “confrontar dos models de país” que considera diferents. “La ciutadania ha de veure si aquest 14-F volen que sigui president el Salvador Illa del 155 o Pere Aragonès, d’ERC”. Aquest dilluns, l’exministre de Sanitat ha acceptat la proposta: “No tinc cap inconvenient a debatre, sempre dins del marc i la legislació electorals”.

Aragonès ha celebrat la resposta d’Illa i ha demanat posar “dia i hora” a la trobada entre tots dos.

Borràs entra en escena

Després de fer-se pública la voluntat d’un cara a cara entre ERC i el PSC, Laura Borràs ha volgut recordar que Junts per Catalunya també opta a aconseguir la victòria el 14-F, d’acord amb els sondejos. Per això, ha demanat ampliar el debat perquè sigui a tres. “Senyors d’ERC i PSC, volen fer un trio?”, ha preguntat la candidata de JxC, qui alhora ha qualificat d'”estrany” que republicans i socialistes discuteixin sobre els seus projectes quan són “socis”.

També ha opinat sobre el cara a cara d’Aragonès i Illa la candidata d’En Comú Podem, Jéssica Albiach. Si bé ha assegurat que en cap cas no l’impugnarà, ha recordat que la presidència de la Generalitat “no va de dos”, alhora que ha lamentat que aquest format recorda la “vella política”.