La tinenta d’alcalde de Drets Socials i exregidora de Sants-Montjuïc, Laura Pérez (de BComú), ha assegurat que “no hi ha cap conflicte veïnal amb Can Vies” i que “cap entitat veïnal en demana l’enderroc”. Ho ha dit durant el ple de setembre de l’Ajuntament de Barcelona, en resposta a una proposta de Valents. La formació d’Eva Parera demanava una inspecció tècnica per avalar l’enderrocament de la finca, però la proposta ha estat rebutjada amb el vot en contra de BComú i ERC, l’abstenció del PSC i Junts, i els suports de Cs, el PP, Valents i la regidora no adscrita.

Durant el debat en plenari, Eva Parera ha assegurat que la proposta sobre Can Vies “és una declaració de guerra al moviment ocupa” i ha avisat que “forçarem el govern a actuar” contra les ocupacions il·legals amb els mecanismes oportuns. “A Sants ja hem vist entrar les excavadores [a Can Vies] i també ja hem vist que no funciona”, ha respost Laura Pérez.

També des del govern municipal, el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle (PSC), ha expressat “preocupació que podem compartir sobre com s’han fet les coses amb Can Vies”, tot i que ha demanat fer “una reflexió serena” per consensuar com gestionar les ocupacions il·legals: “Mai no ho hem de fer abocant benzina al foc”, ha etzibat a Valents. Com en altres punts del plenari, el PSC ha fet un vot diferent del de BComú (amb qui són socis de govern) a la proposta de Can Vies.