L’alcaldessa, Ada Colau, ha obert un camí perquè l’Ajuntament de Barcelona pugui compensar l’exregidora Itziar González i la funcionària Lourdes Conesa per haver alertat d’un cas de corrupció amb personal municipal implicat. Abans del ple de setembre, Colau les ha rebut i ha comunicat que ha enviat una instrucció al districte de Ciutat Vella perquè s’obri d’ofici un expedient de responsabilitat patrimonial.

A través d’aquest pas, s’analitzarà si hi ha algun dany que González i Conesa hagin patit que es pugui atribuir a l’actuació del consistori. També es donarà l’oportunitat que les dues alertadores puguin presentar proves que ho acreditin. Les dues van rebre amenaces i González va dimitir com a regidora. Aquest divendres, com han fet en diverses ocasions, han denunciat que s’han sentit poc acompanyades per l’Ajuntament en tot aquest procés.

És un procediment nou, però volem que l’Administració revisi els protocols perquè no torni a passar”
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona

Reconeixement institucional al plenari

Ada Colau ha anunciat aquesta via per a un possible rescabalament abans del ple de setembre, en què s’ha aprovat un reconeixement a Itziar González i Lourdes Conesa per haver destapat un cas de corrupció. En el debat al plenari, el PSC, soci de govern dels comuns, ha expressat dubtes sobre un rescabalament. La regidora Montserrat Ballarín ha dit que només es podria fer si totes dues presenten una demanda patrimonial contra el consistori.