El regidor de Ciutadans Celestino Corbacho, de 72 anys, deixarà l’Ajuntament de Barcelona en el proper ple del 30 de setembre. Ho ha anunciat aquest dimarts en la Comissió d’Urbanisme, en la qual ha estat el representant de la formació taronja en aquest mandat. Corbacho ha explicat que es va comprometre amb la seva esposa a deixar tota responsabilitat política abans del seu aniversari (el 14 de novembre del 2022), perquè es jubilarà.

“Cada dia que passa estic més convençut que és la millor decisió que he pres a la meva vida”, ha reconegut en una intervenció final en la comissió. El regidor de Ciutadans ha dit que s’emporta el record de “debats fets amb intensitat i cortesia” i ha destacat haver compartit espai amb persones “compromeses amb el municipalisme”. “Aquí teniu un amic”, ha afirmat Corbacho, que ha afegit que seguirà la comissió a distància, “però no per ‘streaming'”.

Exalcalde i exministre fitxat per Manuel Valls

Celestino Corbacho va ser alcalde de l’Hospitalet de Llobregat (1994-2008), històric dirigent del PSC —del qual es va donar de baixa a principis del 2018—, president de la Diputació de Barcelona, diputat al Parlament i ministre de Treball i Immigració (2008-2010). En el comiat en la comissió, regidors de tots els grups n’han destacat l’amabilitat. “He redescobert un altre Celestino”, ha apuntat la socialista Laia Bonet, que va compartir-hi escó al Parlament.

El 2019, va ser el número tres a la llista de Barcelona pel Canvi – Ciutadans, que liderava Manuel Valls. De fet, la seva incorporació a la candidatura es va presentar com un fitxatge independent. Quan la coalició entre Valls i Cs es va trencar, Corbacho va optar per integrar-se al grup taronja i ocupar un lloc en el ple de la Diputació de Barcelona. Juntament amb Valls i Eva Parera (ara Valents), també va donar suport a la investidura d’Ada Colau.

Noemí Martín, futura regidora de Cs

El relleu de Corbacho serà Noemí Martín Peña, número vuit de la llista del 2019 i militant de Ciutadans. Fins ara, ha estat consellera de districte a Nou Barris. Aquest dilluns ja es va deixar veure en la roda de premsa de la formació per presentar les iniciatives de les comissions. La nova regidora assumirà molt probablement els temes socials.