Era una petició dels amics de Pepe Rubianes, que s’agrupen sota el nom Les Viudes de Pepe. Volien que al còmic se li dediqués un espai amb què tingués una vinculació directa, i què millor que la Barceloneta, on va viure. I el seu nom no batejarà una via qualsevol: el carrer de l’Almirall Cervera, un dels més transitats del barri.

Encara no és una realitat al cent per cent, però tot apunta que el canvi de nom serà definitiu. Tot i que la Ponència de Nomenclàtor ja n’ha informat favorablement, és necessari que el consell del districte de Ciutat Vella ho ratifiqui. Des de l’Ajuntament creuen, però, que no hi haurà impediments.

La decisió de dedicar un indret de Barcelona a Pepe Rubianes ja es va prendre el març del 2009, pocs dies després de la seva mort i quan Jordi Hereu era l’alcalde de la ciutat. La primera proposta real s’ha fet durant el mandat actual. El consistori va aprovar el desembre passat dedicar-li una plaça a tocar de l’avinguda del Paral·lel, entre els carrers del Marquès de Campo Sagrado i de Viladomat.

Aquesta opció s’ha desestimat després de la petició dels amics de Rubianes. Canviar de nom una via, però, suposa un procés administratiu més complex que batejar un espai nou, com és el cas de la plaça del Paral·lel. Un dels passos que s’hauran de fer és modificar les adreces de les persones que resideixen al carrer de l’Almirall Cervera actual. Els veïns, però, ja van dir a betevé que adaptar-se al canvi no els suposarà “cap problema”.