“El gruix central on es concentra la sobirania de l’oligopoli és a la fase de distribució elèctrica“, ha afirmat Maria Campuzano, que ha denunciat que “les grans companyies elèctriques no tenen cap interès a posar fi a la pobresa energètica”. Per això ha insistit que és important que l’Ajuntament també “entri en la part de distribució” del sistema elèctric. Tot i les limitacions legals que existeixen, Campuzano creu que s’hauria d'”investigar” com fer-ho i auditar les xarxes de distribució actuals.

Encara que la portaveu de l’Aliança contra la Pobresa Energètica no veu suficient la iniciativa de l’Ajuntament de municipalitzar la comercialització elèctrica amb la creació de l’empresa pública Barcelona Energia, ha celebrat que es creïn alternatives “a contractar l’oligopoli energètic”.

Escolteu aquí l’entrevista:

D’altra banda, tots els grups municipals -menys el PP, que es va abstenir- van donar suport a la creació de Barcelona Energia en el ple de divendres passat. Això permetrà al govern municipal resoldre el conflicte amb el contracte elèctric ja que serà Barcelona Energia qui subministrarà energia al consistori. L’empresa metropolitana de tractament de residus, TERSA, serà l’encarregada de comercialitzar l’electricitat a través de Barcelona Energia. En l’actualitat, TERSA gestiona la placa fotovoltaica del Fòrum, a banda de dedicar-se a la valorització de residus.

Encara que la producció actual d’energia de TERSA no permetrà a l’Ajuntament ser del tot autosuficient energèticament, el govern ha assegurat que Barcelona Energia els permetrà independitzar-se de les grans companyies elèctriques i estalviar 500.000 euros cada any en la factura de la llum.