“Em vaig reunir amb Vives i el seu arquitecte en cap, Vicent Guallar, per explicar-los que això que està passant avui, passaria, i tot i això van decidir fer populisme”, ha explicat Mòdol. El regidor socialista ha dit que el govern tirarà endavant l’obra tot i qualificar-la de “fracàs” per venir d’una decisió política “mal presa”, i ha assegurat que “costarà 10 vegades més del previst”. Mòdol ha volgut separar el debat polític i el tècnic, i ha defensat la feina del personal de l’empresa municipal BIMSA.

El regidor del grup Demòcrata, Jordi Martí, ha dit que respecta l’opinió de Mòdol, però li ha recordat que com a arquitecte encarregat de redactar la transformació de Glòries en mandats socialistes “és art i part” i que “la seva opinió s’ha de mesurar”. Martí ha lamentat que el túnel de Glòries no sigui pel govern “sant de la seva devoció”, i ha afegit que el seu grup sí que n’està “orgullós”.

Unanimitat per investigar l’adjudicació del túnel

El debat al ple sobre Glòries ha irromput a instàncies de Cs, que ha presentat una proposició perquè s’investigui l’adjudicació del túnel, que s’ha aprovat per unanimitat. “És cert que hi ha haver pagament de comissions a empreses vinculades a la trama del 3 %?”, s’ha preguntat Carina Mejías (Cs). Des de la CUP, María José Lecha també ha llançat a l’aire si les obres es van adjudicar “als despatxos de CiU”. “A canvi de què?”, ha afegit.

El portaveu del Grup Municipal d’ERC, Jordi Coronas, ha exigit al govern saber “la veritat” de les obres i que no prengui decisions unilaterals. “És cert que volen rescindir el contracte i aturar les obres un any?”, ha demanat Coronas. “No hem confirmat que s’aturi res”, ha replicat la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, que ha afegit que amb auditories i informes jurídics “s’ha posat llum” a les obres.

Des del PP, Alberto Fernández Díaz ha reclamat que les obres es facin “bé, a temps, amb transparència i amb un cost establert”. El regidor no adscrit, Gerard Ardanuy, s’ha mostrat partidari d’afavorir la transparència a Glòries per evitar “aixecar sospites”. Sanz ha explicat que arran de l’operació de la Guàrdia Civil sobre la presumpta trama del 3 %, amb registres a BIMSA per l’adjudicació de Glòries, l’Ajuntament ja va obrir un expedient informatiu.