El president del Grup Municipal d’ICV-EUiA, Ricard Gomà, ha anunciat que la formació ha presentat al·legacions a l’ordenança de terrasses per “capgirar-ne la filosofia i reestablir el caràcter ciutadà de l’espai públic de Barcelona”. Per Gomà, la nova norma ataca el principi d’una ciutat inclusiva amb l’espai públic perquè permet, entre d’altres, la instal·lació de terrasses arran de la façana o a una distància inferior a 2,20 metres.

Iniciativa també assenyala que les àrees d’ordenació singular que preveu la nova norma obren la porta a la “barra lliure” de terrasses amb una relaxació de criteris. Per això reclamen que hi hagi un debat polític i al consell de barri per determinar-ne l’existència. Gomà creu que l’acord CiU-PP ha empitjorat el text inicial de l’ordenança, i ha acusat el govern de cedir a les pressions dels populars i del gremi de restauració per eliminar l’obligatorietat dels locals amb terrassa d’obrir els lavabos al públic en general.

El líder d’Iniciativa, Ricard Gomà, ha explicat les al·legacions de la coalició des de la plaça Reial, un exemple, ha dit, de “la sobreocupació” actual de places i carrers per les terrasses. Gomà ha assegurat que la norma actual no es compleix i que el govern no fa res per evitar aquesta sobreocupació.