ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "El que cal és que l'Ajuntament i la Generalitat donin l'ús social que fa anys que es va reconèixer, és a dir, una illa d'equipaments en favor de gent gran, joves i equipaments de barri. Els terrenys estan lliures de càrregues i no hi ha cap impediment perquè la construcció sigui immediata."

En el solar, d’uns 6.000 metres quadrats, estava previst fer-hi 170 pisos socials per a gent gran i joves, una residència i altres equipaments de barri. Segons Alberto Fernández, l’Ajuntament va aprovar una modificació del Pla General el 2006 per donar un ús social als terrenys i, un any després, va donar llum verda a un pla de millora urbana per afavorir la construcció de pisos i equipaments. Una part del solar es va ocupar amb la construcció d’una benzinera. El 2009, el Ple va reconèixer el dret de superfície a l’Incasòl per fer-hi els equipaments, però aquest 2013 hi hauria renunciat. Els veïns fa anys que reclamen la construcció tant dels pisos com dels equipaments.

Alberto Fernández ha denunciat el que considera “un malbaratament de terrenys públics”, ja que no hi ha cap ús social previst. El líder del PP tem que aquest sigui un dels dos solars de la ciutat on el conseller de Justícia, Germà Gordó, vol construir un nou centre obert per substituir la Model. “A la Trinitat Vella no es pot construir una presó ni un centre obert. Cal que l’Ajuntament i la Generalitat donin l’ús social que fa anys que es va reconèixer. No hi ha cap impediment perquè la construcció sigui immediata”, ha dit Fernández. El president del Grup Municipal del PP ha instat l’Ajuntament a fer els equipaments si la Generalitat reconeix prèviament aquesta obra com a deute pendent amb el consistori.