Era un dels noms en discòrdia, gairebé des del primer dia, però Carles Martí prefereix seguir mirant-se les primàries des de la barrera. Després de valorar-ho, diu, durant tres setmanes, el cap del PSC a Barcelona no s'hi presentarà. Martí assegura que el ventall de cares ja és plural i que si ell fos candidat caldria fer canvis al partit per buscar nova direcció a Barcelona. CARLES MARTÍ, primer secretari de la Federació de Barcelona del PSC "No és bo en aquests moments plantejar-se un congrés extraordinari, un canvi en profunditat. I que, aquesta paleta de candidats, aquesta representativitat de la pluralitat del socialisme barceloní estava ben complerta sense la meva candidatura." Martí creu que és bo que hi hagi molts precandidats perquè representen diversos espais dins del partit. Ara bé, assenyala que si NO obtenen els avals potser NO tots arribaran a les urnes. En tot cas, garanteix que el partit donarà ple suport al guanyador i que la direcció serà neutral. CARLES MARTÍ, primer secretari de la Federació de Barcelona del PSC "No donaré a cap candidat el meu suport, ni l'aval, ni explícitament, ni públicament, ni donaré a conèixer el meu vot en cap moment. El paper que em correspon jugar ara és el de garant de la neutralitat del partit." Dilluns vinent arrencarà la recollida d'avals per als cinc precandidats que ja han fet el pas: Jordi Martí, Carmen Andrés, Manel Fernández, Jaume Collboni i Laia Bonet. Caldrà veure si a la cursa hi seran només ells o si, finalment, se n'hi afegeixen encara més.

S’havia especulat molt sobre la seva precandidatura, però finalment Carles Martí ha renunciat a ser una cara més de les primàries del PSC. El cap dels socialistes a Barcelona hi ha reflexionat durant tres setmanes, des que es va aprovar el reglament del procés. Martí ha tingut en compte si en el ventall de noms hi tenia cabuda i l’impacte de la decisió sobre el PSC barceloní. Com a candidat, el primer secretari diu que s’hauria vist obligat a dimitir i que això obriria un procés de canvis al partit que no volia fer coincidir amb les primàries. “No és bo en aquests moments plantejar-se un congrés extraordinari, un canvi en profunditat”, ha valorat Martí, que creu que la paleta de candidats “és ben complerta sense la meva candidatura”.

El primer secretari de la Federació de Barcelona del PSC ha dit que “és bo” que hi hagi molts precandidats perquè representen diversos espais dins del partit i reflecteixen pluralitat. Carles Martí ha assegurat que es mirarà el procés des de “l’estricta neutralitat”. “No donaré a cap candidat el meu suport, ni l’aval, ni explícitament, ni públicament, ni donaré a conèixer el meu vot en cap moment”, ha sentenciat. El cap dels socialistes a la ciutat ha garantit que el partit estarà al costat del guanyador “sigui qui sigui”. “La voluntat del partit no és que hi hagi un lideratge enfrontat a un altre”, ha afirmat.

El procés de primàries arrencarà oficialment el 20 de gener amb la recollida d’avals, tal com recull el calendari aprovat pel Consell de Federació del PSC de Barcelona. Els cinc precandidats que ja han fet el pas, Jordi Martí, Carmen Andrés, Manel Fernández, Jaume Collboni i Laia Bonet, tindran sis setmanes per buscar suports, amb la incògnita encara de si els acompanyaran altres noms que s’han postulat també a les primàries, com Rocío Martínez-Sampere o Albert Soler.